Saltstänk och lågland

0

Hej alla whiskyvänner! Trycket är hårt på en uppdatering på bloggen så jag håller det kort!

var många nyfikna på förra gången, och jag tror ingen blev besviken på denna. Själv har jag hållit mig extremt torrlagd på whiskyfronten, det har knappt blivit några inköp alls.

Nåväl, vad har vi då i bakfickan?

Månadens är utan tvekan Storm, som är en mycket spännande release från detta Islands-destilleri. Vanliga är inte så dum den heller, men den här är lite mer rök i och det passar i alla fall mig som handen i handsken. Tror den kan vara riktigt trevlig. Till ett pris av €37 i Tyskland är det ju ingen tvekan att några flaskor kommer hitta hit.

En annan intressant mainstreamrelease är 100 Degrees Proof som egentligen är släppt för flygplatserna (därav 1l-flaska) men verkar skoj ändå. 57.1% stark och med lätt rökighet, vanilj och kryddor kan den inte vara fel för €1 per procent.

Många frågar mig efter exklusiv speciell att ge bort. Jag kastar in en sådan specialare här:

21 är en lowland- från ett destilleri som förstördes i en brand. I en flaska som är formad som en destilleringspanna och i trälåda är den mycket unik och betingar därmed ett pris på €190. Men smaken då? Den här köper man nog inte för att dricka i första hand, men gör man det så blir man nog inte besviken. Lowlandsdestillerierna gör mycket len och trevlig whisky som efter 21 år oftast är riktigt trevlig.

Därmed avslutar vi detta inlägg, särskilt eftersom mina febernedsättande tabletter inte funkar längre, dags att fylla på. Eller kanske ta en istället?