HemPå platsWapnö Öl- och Whiskymässa 2017

Wapnö Öl- och Whiskymässa 2017

Jag fick information om denna mässa från min vän Ida, som dessutom tyckte det var dags att jag kom ner och hälsade på henne i samma veva. Självklart nappade man ju på detta så hoppade på tåget ned till Halmstad för att ta del av denna, för mig nya, mässupplevelse! Och då Ida mer eller mindre hatar whisky, säger hon, så skall hon få ta del av ett vetenskaplig experiment mot en teori jag haft en längre tid, nämligen:

Försökskaninen

”Om man klarar av sprit, styrkan, då finns det en whisky där ute som passar alla!”

Jag får tacka Ann-Christin, som är an av anordnarna, för min inbjudan både till mässan och till middagen efteråt (som jag väldigt beklagligt ej kunde deltaga på).

Wapnö gård som ligger strax utanför Halmstad bjöd på en lite annorlunda upplevelse mässmässigt då det tog plats i en gammal spannmålslada på gårdens område och där man dessutom hade en hel del andra delikatesser från Wapnö som deltagarna kunde få njuta av och prova. Allt jag smakade hade väldigt hög kvalitet måste jag säga även om det såklart var whiskyn mitt kikarsikte var inställt på.

Generellt måste jag säga att det var en oerhört trevlig upplevelse och mässan verkade vara väldigt väl anordnad samt att det bjöds på gratisbussar ut från stadens kärna. Flera av utställarna jag intervjuade och talade med nämnde att det är just här de blir som allra bäst omhändertagna och känner sig välkomnade!
Jag var lite orolig precis när vi klev in för det var oerhört packat med folk, lågt i tak med värmande lampor överallt så initialt var det helt klart lite svettigt. Det syntes dessutom på många av utställarna bakom de varma och fullproppade montrarna. Men som tur var släppte det värsta relativt snabbt. Stämningen var väldigt god, man kände sig välkommen och det var en allmänt väldigt positiv atmosfär kring alla närvarande. Så ur det perspektivet ger jag Mässan ett väldigt högt betyg. Det finns dock utrymme för förbättring och kanske använda utomhusarean lite mer, få ihop mer med deras lokala produkter osv men som sagt, en väldigt trevlig mässa rakt igenom.

Inne på mässan

I nästkommande artikel kommer jag presentera de intervjuer jag genomförde med:

Drams & Dreams – Magnus Fagerström
www.drams.se

Whiskytaste – Hans Vincent
www.whiskytaste.se

Braunstein – Ulrik Nordin
www.braunstein.dk

Men jag vill även tacka de andra jag fick tala med och som presenterade deras nyheter samt att vi provade en hel del trevliga whisky tillsammas med:

Symposion House of Taste och Jonas Tonell
www.symposionhot.se
BOX whisky med Tord och Thomas
www.boxwhisky.se

Försökte även få tid med Auld Rare, då de är ganska obevandrade för min del, men fick tyvärr svaret att de ej hade tid för mig.

Många av dessa herrar ovan fick även vara med och diskutera samt prova min teori tillsammans med försökskaninen. Först ut blev Jonas Tonell som säger att min teori snarare är ett faktum än en teori, så tydligt stöd där! Han fick kaninen att smaka på en Nikka 12 och Hazelburn Barolo. Barolon gick tyvärr bort direkt (dock tyckte ju jag då att den var väldigt god) då den var för stark även vid nedvattning så vi började snabbt inse att sprit i sig kunde vara ett problem här. Men sedan när Nikka 12, efter en rejäl nedvattning, provades så lämnade vi Jonas med betyget ”OK”, vilket kändes lite som en vinst i sammanhanget. Fortsättning följer i nästa del där även intervjuerna återfinnes.

Jag fick under dagen prova många helt fantastiska whisky, men de bästa och de jag skulle vilja nämna och rekommendera är följande:

Springbank 11 Local Barley och även deras Burgundy
G&M Longmorn 2002, som släpps på bolaget inom kort
Paul John Peated single cask 819 (Vinnaren för mig denna gång)
Braunstein Sauternes Cask
BOX The 2nd step collection: 03
The Founders Reserve 10y old LE
Highland Queen, som släpps första juni på systembolaget.

En väldigt trevlig upplevelse och fantastiska arrangörer och utställare. Hoppas jag får chansen att återvända till denna mässa, helt klart!

Föregående artikel
Nästa artikel
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTAR

  1. Tjena Ian! Den härliga Founders reserve plockade jag fram till dig! 3 olika fat men man känner varje fat för sig! Härligt att du njuter och synd att du inte kunde stanna på middagen i slottsmiljön. Vi ses säkert fler gånger.
    Drams and dreams

Comments are closed.

Most Popular

Recent Comments

Jonas Gyllenpanzar Stjerna on Avsnitt 58: På legendarisk tur till Bushmills
Dennis Jensen on Highland Park Twisted Tattoo
Elisabeth Widstrand on Vi testar The Deveron 12
David Goldsmith on Highland Park 30
David Goldsmith on Nyhet: Glenmorangie Milsean
David Goldsmith on Nyhet: Box In Flames
David Goldsmith on Dag 2 och 3 i bilder
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Bunnahabhain 39yr old
David Goldsmith on Blindprovning med Clydesdale
David Goldsmith on Avsnitt 16: Glasprovningen
David Goldsmith on Avsnitt 14: Box Whisky
Mats on Kapten Haddock
Carl Lönndahl on Vattningens förfall
Professorn on Vattningens förfall
Professorn on Professorns smaklökar
Carl Lönndahl on Kavalan Concertmaster