Bourbon är för populärt – Jim Beam går ut i strejk!

2

Jim Beam bottlesGillar du så kan det vara läge att bunkra upp. Världens största bourbontillverkare har vad som kan tyckas vara ett lyxproblem. Bourbon boomen som pågått i USA i flera år börjar nämligen sätta sina spår, vid två av Jim Beams destillerier så har de anställda gått ut i strejk. Detta sedan de fått nog av ständiga 12-timmarsskift. Sedan April i år har de försökt få till stånd ett nytt avtal där främsta kravet från arbetarna är att minska övertiden. Det tidigare avtalet löpte ut i augusti och ännu är inget nytt på plats.

Företaget har erbjudit två förslag som röstats ned med stor majoritet av de anställda. Det är inte mer pengar de är ute efter utan färre övertidstimmar. Många har tvingats arbeta 80-timmarsveckor under väldigt lång tid och är nu överarbetade. De vill se fler heltidsanställda så att de får mer tid med sina familjer. Jim Beams motto är “Come as friends, and leave as family!” och det är detta som de anställda vill att lever upp till, att de blir behandlade som en familj.

Företaget säger att detta inte kommer leda till någon brist av deras produkter. Om de får rätt eller inte får framtiden utvisa.

2 KOMMENTARER

Comments are closed.