Efter presidentvalet i USA: Får vi se mer av detta?

1

trump1Just när ni trodde att ni sett allt tänkte jag ta fram denna gamla godbit, Trump Whisky 26. Vad är nu detta tänker ni? Ett märkligt sammanträffande i namnsättning av något gammalt destiller? Ett photoshopskämt från nätet? En hyllning från något obskyrt amerikanskt destilleri till den nya presidenten? Ingetdera, är svaret.

Det här ÄR faktiskt Donald Trumps ”egen” skotska whisky, ett specialsamarbete med Glendronach i Skottland, en release framtagen för att vara den exklusiva huswhiskyn på Trumps golfbana i Skottland.

Tills synes en ganska okontroversiell whisky, lagd på fat 1985 och tappad 26 år senare, men historien bakom är långt ifrån oproblematisk. Redan när Trump försökte köpa loss mark i Skottland för att bygga ut golfbanan stötte han på starkt lokalt motstånd och blev mycket illa omtyckt i trakten. Detta eskalerade till den grad att när Trump frågade Glenfiddich om de ville göra golfbanans egen whisky blev svaret blankt nej. Trump kontrade med att fråga Glendronach istället, och detta blev resultatet. Trump deklarerade också att från och med den dagen är det förbjudet för alla hans anläggningar att sälja Glenfiddich, men frågan är om Glenfiddich blev särskilt ledsna över det….

Om den dagen kommer att vi får chansen att prova den lovar jag att återkomma med en recension, men det är nog inte så sannolikt, jag misstänker att denna kommer vara mycket svår att få tag på efter valresultatet i USA.

1 KOMMENTAR

  1. But surely Professorn it is ”tremendous” whisky, indeed, the best whisky in the world. I am sure the Donald is only trying to ”make whisky great again”. I don’t imagine he will get so far with Mezcal.

Comments are closed.