Då var det dags även för Hazelburn 10y som tillhör Springbanks ”Core range” och kommer börja säljas på systembolaget den 9e Juni.
En trippeldestillerad whisky som är helt orökt och lagrats fullt ut på Bourbon fat.
Artnr 99926-01
Pris SB 676 kr
Ålder 10 år
Alkoholhalt 46,0 %
Lagring Bourbonfat, +10 år
Total produktion Produceras löpande.
Hazelburn och Longrow står för 20% av
Springbanks totala produktion
Antal till Sverige 186 fl.
Av samma febriga anledningar så är det även I detta fall Professorn och Andreas som vidgar näsborrar och trimmar gommar för att göra en bedömning!
Professorn:
I doften: Den goda sortens terpentin, kaxiga sprittoner, nypressade päron, mandariner och en lite odefinierad sötma i botten. Låter kanske inte trevligt, men det är ganska trevlig att dofta på!
Smak: Det kommer en Hazelburntypisk ”rök”-puff (ja, det är inte rök, men för mig smakar det som lite gummirök med halmtoner), bakom ligger den här honungsaktiga tonen och lite fruktsötma. Den slåss mellan att vara grov och fin i kanten på en gång. Den känns mogen men ändå ung, balanserad men ändå inte.
Andreas:
Doft: Halm, sommaräng, lime, vaniljsötma, smör och päron.
Smak: Vanilj, citrus, halm, honung och viss kryddighet.
Eftersmak: Whiskyn växer enligt mig under eftersmaken och kryddigheten övergår till något gräddigt.
En sommarwhisky som är tacksam att bjuda även ovana whiskydrickare på. Dofter och smaker växer när den får luftas ett tag och whiskyn blir för mig djupare än vad jag skulle gissat.
www.symposionhot.se
Comments are closed.