Skördetid från Mackmyra

0

Snart är tiden kommen för Mackmyras senaste utgåva, Skördetid.
Den senaste jag provade var Moment Ledin, och där var jag positivt överraskad, ni som känner mig vet att jag inte alltid går ihop med Mackmyras grundton.
Den här utgåvan är lagrad på Amaronefat från Masi, och det i sig är ju en spännande variant som inte är alltför vanlig.
Den är lagrad i Bodås gruva i c:a fyra år, och sedan har den fått en finish på vinfaten.

En mycket fruktig ton slår an, kanske gula päron, och sedan den typiska signaturen från Mackmyras jäsning. Tycker mig inte kunna känna särskilt mycket av Amaronen i doften.
Smaken överraskar och är kryddig som attan, med en rätt skön svavelton som faktiskt andas lite rök. Det ligger som en matta av fallfrukt som stundtals är mycket trevlig, men kanske lite fadd. Kryddigheten tar över efter en stund och är nästan åt chilihållet.
Ganska kort finish som väntat, även om kryddigheten ligger kvar en stund.

Så vad tyckte jag om den egentligen? För mig blir det ingen favorit, det finns annan jag tycker bättre om, men den har sina kvaliteter. Jag kanske hade en dålig dag när jag provade den, men jag tyckte den borde varit mer vindriven med tanke på faten. Framförallt kanske jag hade önskat lite äldre vätska, vid den här åldern är det trots allt lite ofärdiga toner över den, även om den är förvånansvärt bra för sin ålder.

Skördetid lanseras i begränsad upplaga på den 17 november 2017.

Artikelnummer: 40413 Pris: 598SEK Volym: 700ml Alkoholhalt: 46,1%