Hur är Mackmyras ”gamling” som vann guldmedaljen?

0

20161008_180201.jpg

tog ju veritabelt storslam i whiskytävlingen på Stockholm Beer & Whisky Festival med sju vinster på åtta bidrag i tävlingen. Hatten av!

vann kategorin Swedish Whisky over 5yo och den måste ju därmed avhandlas här. Det är ingen nyhet så många av er har nog druckit den, men jag ska ärligt säga att jag inte har hunnit prova den än. I och med vinsten i tävlingen vet vi ju att den är över fem år gammal, men närmare än så vill inte Mackmyra specificera den.

Doften har spannmål, knäckebröd och söt ek, smaken är påträngande, med en bra kick. Det är kryddighet på ett svenskt manér och maltkropp, men inte så värst mycket mer. Ni vet ju vad jag tycker om de tidigare releaserna, men nu måste jag nog säga att Mackmyra börjar mogna. Från de tidigare spritstinna releaserna får man nu en viss balans som gör den mer jämförbar med internationell klass.

Med elegant svensk ek som jag fick prova av Doktorn förhåller det sig på ett annat sätt, här har vi en tropisk ton och fin fruktighet som faktiskt är riktigt bra!

Grattis igen Mackmyra!