Glentauchers 15: den sista i serien från Ballantine’s släpps den 8/10!

0

Som känt så är 15 den sista i serien av Miltonduff, och just Glentauchers. Denna kommer dock i lite mindre batcher och vi kan inte förvänta oss den i standardutbudet (men den släpps dock i beställningsutbudet den 8/10 på artikelnummer 82425). För de flesta är inte Glentauchers alls känd, men den är ju en viktig beståndsdel i Ballentine’s – just kanske därav har whiskyn bra kvalitéer.

Doften: Balanserad maltighet med inslag av apelsin, citrus och mandariner kombinerat med sockerrör, viss banansmak och en del mörka bär. Bra start!

Smaken: Vaniljen är det första som kommer fram tillsammans med en viss träighet. Efter ett tag gör de mörka bären sin återkomst och vaniljen har förvandlats till en vaniljsås och tro det eller ej – sprits! Det gillar Doktorn. Sedan tar pepparen över. Jag tycker egentligen kanske inte att pepparen hör helt hemma i denna typ av som representerar mer godisbutik än Gröna Lund… men samtidigt vet jag att många uppskattar det.

Eftersmak: Ganska behaglig mandel, men träet och pepparn ligger kvar… dock är min vän vaniljsåsen tillbaka och gör sig bekant igen. Avslutar whiskyn bra!

Overall: Absolut den i serien med mest kvalitét även om jag personligen föredrar Glenburgies toner. Hela serien från Ballantine’s har varit lyckad och klart de vill avsluta med mycket kvalitet. Som balanswhisky föredrar jag nog annat men för de som älskar trä och peppar i finish är denna perfekt.

/