Bunnahabhain 39yr old

2

wp_20160929_16_42_59_pro_li

har med sig en riktig sherrybomb. Så till den milda grad att jag först trodde att det var en från 60-talet. Det är ingen billig historia men när du slutat och smakat så lovar jag att du kommer slå till.

När den landar på tungan så är det den rundaste och mer välsmakande på länge. Det är underbara taniner som komplementerar sherryn och den bunnhderbara sötman. Nästan lite åt punchhållet och arrak.

För att inte tala om finnishen, det är en som lever länge och väl. Så här fem minuter senare så har den t.o.m. hittat fram och bitit i läpparna.

Om du inte räds priset, vilket jag tycker är väldigt bra, så är det här ett av årets mest givna köp.
1976, 39 Years Old Cooper’s Choice
49%
Artikel nr 86 563
2069kr

2 KOMMENTARER

  1. OMG how I would love this one. I am always a little amazed that 39 years exposure to wood does not somehow make the whisky into a Vasa-like wood monster – an oakfest (or Ekfest I guess you Swedes would say). I think it must mean that the initial barrel choices were excellent, and the ageing and management were well done. But that price – in Storbrittanien £ this is around 200. For that money, I expect something really very special indeed. Maybe this was it???

    • It’s expensive and you should definitely try it before you buy it.
      But considering it’s 39yr old Bunna I think it’s priced right.

Comments are closed.