Besök hos Jura (Arcus) för att testa nyheter!

0

har ju som ni vet något av en kärlek till Jura. Dessa härliga monster i söt härlig rök.

Två kommer denna höst och en är redan släppt:

20161001_135103

One for the Road släpps den 27 oktober. 1 585 kr kommer den ligga på, släpps i enbart 500 flaskor. One for the road är destillerichefens sista release därav namnet ”One for the road”. 14 år på borbon och sedan 8! år på Pinot Noir (en av mina favoritfinish). Den håller vad den utlovar: underbar lång, söt pinot-noir finish. Fina hängande svarta och blåa frukter. Åh… Juras vackra träd ihopgifta med kustlinjen. Detta är så förbannat bra (ursäkta uttrycket). Tar sig direkt in i topp 3 från mässan!

Tastival-utgåvan släpps också den 27:e. Var ute i god tid! Förra årets utgåva sålde slut på mindre än 5 minuter. 1195 kr kommer den ligga på och släpps i 500 flaskor. En pepprig, blommig och mandlig historia som inte gör dig besviken. Naturligtvis inte i samma klass som One for the road men en oerhört hemtrevlig release.

Ovanpå detta har man släppt en öl i samarbete med Södra Maltfabriken. Den är deisgnad för att paras med 16 åriga Juran men enligt oss fungerar denna helekologiska ale med det mesta. Helekologisk. Malttyngd, ljus vanlig trevlig pale-ale, funkar utmärkt på en solig sommardag. Finns på och kostar 19,90 flaskan!

är riktigt nöjd!

/