Jack Daniels Sinatra Select

0

Storbandswhisky med skönsång

Det är tredje gången har med Sinatra på mässan och den är lika uppskattad nu som då av besökarna.
Den här whiskyn är ett samarbete mellan familjen Sinatra och Jack Daniels. Frank Sinatra var nämligen ett stort fan av Sinatra och jack Daniels var ett stort fan av Frank.

Den beskrivs som en perfekt kombination mellan Sinatra och Jack Daniels och det är en premiumprodukt i JD-familjen. Det är inte vanliga Jack Daniels utan den har fått en andra lagring i vad som kallas ”Sinatra barrels”. Det är ett lite mindre och hårdare rostat fat som ger mer sötma och som sen bränns efteråt. En annan spännande sa är att man skurit skåror i fatet vilket ger mer kontakt mellan fatet och whiskyn och det andas då mer än vanliga fat. Det är ingen färgning i whiskyn och den är tappad på 45%.
I norden så är den travel retail exclusive och kostar 1499kr på Cinderella.

Taste Notes

Doft: Ta en vanlig Jack, ladda den dubbelt och släng in en sötma jag inte upplevt i en annan bourbon. Om du provat piggelin och gillat smaken så kommer du hitta rätt i doften här.

Smak: Frukostflingorna som ska vara där presenteras på bästa sätt tillsammans med vaniljen och utgör en bra grund. Sötma och lite fruktkompott som kanske mest påminner om sötad piggelin som sugit åt sig en viss jordighet. Sen ska vi inte underskatta alkoholen heller och tanninerna som visar att fatet har gjort skillnad.

Finish: Ganska kort som det brukar vara med bourbon men en härlig kort värme och den sitter där den ska. Piggelin som sagt.

Sammanfattning: En rolig överraskning från Jack Daniels som jag gärna skulle ha i hyllan för att överraska de som på förhand dömt ut Amerikansk whisky. Priset är dock högt och jag rekommenderar alla att prova innan köp.