Springbank trippel 30/8

Den 30:e augusti kommer tre släpp från Springbank som vi känner igen men är alltså årets nya buteljeringar. En hazelburn som är destilleriets orökiga...

Ardbeg Grooves – årets utgåva för Ardbeg Day

Ardbeg Day har passerat och med den lanseringen av Ardbeg Grooves, den senaste i raden av specialutgåvor dagen till ära. Med tanke på förhandssnacket och...

Mackmyra Gruvguld, småfat från gruvan

Det har blivit dags att dissekera den senaste säsongsutgåvan från Mackmyra, Gruvguld. När jag läser att den är från småfat höjs förväntningarna eftersom det...

Whisky med is: Glenfiddich Winter Storm

Glenfiddich brukar ju inte vara något jag höjer på ögonbrynen åt, inte för att det på något sätt är dåligt, men ofta är det...

Fyrtal i Balvenie

Balvenie har ju varit i ropet hos oss på redaktionen sedan vi fick den enastående äran att genomföra en privat provning med MBE David...

The Macallan 1824 Master series

Ibland får man chansen här i whiskyvärlden att prova någonting utöver det vanliga och utöver det man själv finner rimligt att handla in till...

Glenfiddich Solera 15yo

Glenfiddich Solera 15yo är inte en helt ny whisky, men en som åtminstone på pappret är väldigt spännande. Det vore tjänstefel att inte testa...

Glenfiddich: Project XX

Glenfiddich har ju senaste åren gått från att ha levt en lite anonym tillvaro som destilleri, där fokus kanske har varit på att förvalta...

Professorn gör avbön: Mackmyra Moment Körsbär

Vad är nu detta då? Professorn gör avbön låter nästan som om professorn skulle ha haft fel i någon fråga? Så är naturligtvis inte...

1 februari 2018 släpps senaste Springbank Local Barley

Springbank Local Barley 2017 är den tredje utgåvan i en serie om fem som hyllar Campbeltown som stad och whiskyregion. Regionens särart har alltid...

Mackmyra Moment Prestige – Bubbelwhisky?

Den 6 december lanserade Mackmyra en elvaårig whisky som lagrats på fat från Champagnehuset Philipponnat. Moment Prestige är det smakrika resultatet av två hantverksmässiga...

Försvinnande gott från Japan

Professorn provar japanskt. Det brukar inte bli någon succé, om det inte handlar om 30+ år eller möjligen Nikka Coffey Malt. Varför undrar säkert?...