Trevliga nyheter från Pernod-Ricard

0

På plats på Malmö Öl och Whiskyfestival blir jag stoppad av Olof som nästan barnsligt förtjust vill visa ett par nyheter från Pernod-Ricard som nyligen kommit och undrar om jag har testat dem. Eftersom jag inte hade det blev det en liten spontanprovning i deras monter.

Först ut är 18, en riktig höstwhisky, med mörka frukter och mycket mognare än sin kusin 15-åringen som vi ju känner som en mycket prisvärd whisy. Artonåringen är en riktigt skön historia med en touch av beska som känns vuxen men inte tar över. Skön kryddig pepprighet som kommer efter ett tag. Helt ok för priset 749:-, kan bli en favorit för de som gillar den här lätta men smakrika stilen.

Sedan tar Olof fram en annan överraskning, Casg Anamh, en whisky som det ryktas om ska ersätta Abunadh, något jag verkligen inte hoppas är sant då det är en fantastisk sherrybomb som vi inte vill vara utan.
Casg Anamh är lagrad på tre olika fat, bourbon och både amerikanska och europeiska sherryfat. Mycket Olorosotypisk i doften, med lite syrlighet och ljusare choklad. Överraskande balanserad i smaken för en Aberlour sherrylagring, och med en härlig sötsyrlig finish. Oboy och Kumquat utan att bli extrem på något sätt. Priset 549:- är bra, och den här kommer falla många i smaken som tycker Abunadh är lite för mycket.

Tack Olof Noreus för en trevlig pratstund!