Låt mig presentera gänget jag jobbar med!

0

Till att börja med i Doktorns Diagnos: Hur mår egentligen?

Han har precis hittat en han gillar (hände senast någon gång innan Gustav Vasa), han har druckit Dewar’s hela sommaren (och påstår att han byggt både båt och tak… jaja…) sen på toppen av allt kan jag bara säga att efter att ha sett professorns snok dyka ner i mina olika sorters jag hade med hem från semestern så är det snart bara det blåa håret som saknas för att vi ska ha en renodlad sherrytant i gänget. Som om detta inte vore nog – han har numera så mycket hemma att han tappar bort den titt som tätt… och när han skyller på att han är slö och därför inte orkar bygga ett rum till sin son så vet vi alla att den riktiga sanningen är att det rummet finns redan – det är ju där whiskyn står! Haha… ”slö” påstår han… vi talar visserligen om en man jag aldrig sett ta ett löpsteg… om det inte finns whisky i en bar, då springer han gärna över hela västerbron för att få tag i den.

Då vidare till Spejaren.

Jag hade sådana höga förhoppningar när vi äntligen fick in en seriös kille i gänget. Men vad hände? Det gick snabbt när drog iväg honom in i en fantasivärld av oändliga whiskysorter och gummirökiga-inlandshistorier utan slut och dessutom hans eviga kunskaper, mannen suger ju upp saker som en svamp! Men som om inte det var nog vad händer då? Låt mig ge er platsen: vi är i Uppsala och försöker uppträda som ”profesionella” journalister. Två minuter lämnar vi ensam och vad händer? Man kommer tillbaka och då har han fyra i ena handen och en stor semla i den andra och fullt med grädde runt hela munnen. Med sig hade han också lurat vår kameraman så tv-sändningarna var över för den dagen. Tror ni mig inte? Se artikeln från hela orgien här.

Men ja man måste komma ihåg, han är trots allt den enda som kan hantera Professorns oändliga felsägningar av Whiskynamn, vi har en levande translator av -språk. Det är tusan inte illa…

Jaha, då?

Caol Ila, caol ila, caol ila… behöver jag säga mer? Väx upp, kom ur Caol-ila dagiset och börja gå på de mer avancerade produkterna, gör något annorlunda. Våga sticka ut! Låt mig ge dig några tips: i förra podden testade jag en ny standardutgåva från Ardbeg. Ovanligt – jag brukar bara testa specialarna och i avsnittet innan testade jag en Laphroaig. Våga Högländaren… våga differentiera dina smaker.

Andreas – tyvärr gick vi lite för mycket på ditt CV känner jag nu på efterhand.

Den sa ju att du var grym och så och det stämmer ju – fast tyvärr åt fel håll. DU har ju valt ut ett helt underbart fat som jag fick pröva i förra podden – förstår du hur trovärdigheten för oss andra blir när du ska komma briljerande med sådana vätskor? Du blir Jesus, vi blir några vise män. Vi måste tänka om… eller du måste tänka om Andreas – kom ner till vår mer bekväma nivå fylld av semlor, ilska och felsägningar…

Ja nej , det är som vanligt – det är bara jag själv som har snille och vett. En hjälte omgiven av idioter. Nej nu måste jag våga gå utanför boxen igen. Kanske en Bowmore?

WhiskyABC har helt enkelt världens bästa crew och vi driver i mina ögon den roligaste och bästa whiskysajten i Sverige (Sverige som världen) och jag hoppas ni tycker alla är lika underhållande som jag:)

/