HemProfessorn spekulerarProfessorns årskrönika 2016

Professorns årskrönika 2016

Ännu ett år har passerat och jag vill passa på att summera mina intryck. Det roligaste som hänt under året är såklart den lavinartade utveckling vi har haft på WhiskyABC: när året började fanns endast Whiskypodden och när året slutade så var WhiskyABC väletablerat som den självklara platsen för whiskyälskare med podcast, redaktionellt material och naturligtvis vår nya videokanal Whiskyplay! Som grädde på moset hann vi också göra vår första livesändning som ni naturligtvis fortfarande kan se här: WhiskyABC Live
Trots det vågar jag lova att detta bara är början och 2017 blir ett mycket spännande år där vi har inlett nya samarbeten och kommer vässa oss ytterligare.
På whiskyfronten har jag fått en hel del spektakulära upplevelser, där Craigellachie Madeira Cask står lite i en klass för sig. Som ni minns släpptes den i liten skala under hösten och ingen kunde väl tro att den var så bra som den faktiskt var. Grattis till er som fick tag på en flaska, och bra jobbat Bacardi som lyckades få in nästan hälften av alla flaskor i världen till Sverige!
Vi smakade på 39-årig Bunnahabhain Cooper’s Choice från Symposion och lika gammal The Glenlivet Cask Sample från Pernod-Ricard. Dessa nosar på samma kvalitet som ovanstående whisky, men till ett helt annat pris, men jag är tacksam för att ha fått uppleva dem!
Under året som har gått har jag lärt känna många nya personer i branschen, och vi har haft mycket roligt! Thomas och Tina på Clydesdale, Alexander på Arcus, Jonathan på Edrington, Martin från Highland Park, Tristan på Pernod-Ricard, Pontus från Nigab, Christian från Ölpodden och många fler. Tack för att ni har gjort mitt år lite roligare!
Som avslutning på året fick jag tillsammans med några duktiga kollegor och skribenter komma med min nyårsrekommendation när det gäller whisky som går att läsa här:
Självklart följde jag inte min egen rekommendation: Det blev faktiskt mest Spirit of Hven: Tycho Star på nyårsafton för min del.
Avslutningsvis vill jag tacka er alla som följt oss under året, och tack till alla distributörer, arrangörer och gäster vi haft. Ett lysande år är slut, och nu laddar Professorn om för 2017! Vi ses!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Jonas Gyllenpanzar Stjerna on Avsnitt 58: På legendarisk tur till Bushmills
Dennis Jensen on Highland Park Twisted Tattoo
Elisabeth Widstrand on Vi testar The Deveron 12
David Goldsmith on Highland Park 30
David Goldsmith on Nyhet: Glenmorangie Milsean
David Goldsmith on Nyhet: Box In Flames
David Goldsmith on Dag 2 och 3 i bilder
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Bunnahabhain 39yr old
David Goldsmith on Blindprovning med Clydesdale
David Goldsmith on Avsnitt 16: Glasprovningen
David Goldsmith on Avsnitt 14: Box Whisky
Mats on Kapten Haddock
Carl Lönndahl on Vattningens förfall
Professorn on Vattningens förfall
Professorn on Professorns smaklökar
Carl Lönndahl on Kavalan Concertmaster