Whisky med is: Glenfiddich Winter Storm

0

brukar ju inte vara något jag höjer på ögonbrynen åt, inte för att det på något sätt är dåligt, men ofta är det lite för diskret för min smak.

Dock har en serie med lite annorlunda utgåvor, experimental series, och detta är en ny utgåva i den serien.

Lagringen är på kanadensiska(!) isvinsfat, dvs vin där man skördat druvorna frysta, något som borgar för ett extremt sött vin.

Herregud vilken godischock! Som att kliva in i den gammaldags styckgodisaffären från förr. Vilken kombination av Glenfiddichs finstämda balans och riktigt annorlunda toner från lagringen. Godiset går över i en lätt syrlighet och det här liknar inget annat jag provat.

I smaken kommer en syltig sötma, kvitten, ananas, karamellsötma, men också en viss tvålighet, men tvålen är smaksatt med allsköns ljusa frukter och röda bär så det gör inte så mycket. Till skillnad från en vanlig har den här karaktär i överflöd, tar ut svängarna rejält och har attityd och en smakstil som aldrig gjorts förr.

En mäktig utgåva i kategorin experimentell och något för den som provat allt. Tyvärr släpps bara tolv flaskor i Sverige, så chansen att få tag på en är allt annat än hög.

Artikelnr: 40491-01
Pris: 2600 SEK
Alkohol: 43%.