Mackmyra Moment Prestige – Bubbelwhisky?

0

Den 6 december lanserade en elvaårig som lagrats på från Champagnehuset Philipponnat. Moment Prestige är det smakrika resultatet av två hantverksmässiga dryckesproducenter, och Philipponnat, som båda värnar om förvalta hantverket och att förädla traditioner.

Moment Prestige är som namnet antyder – en prestigefull whisky, fylld av elegans från de franska vitvinsfaten som tidigare lagrat Philipponnats fina champagne. Detta ger whiskyn en ljuv smakupplevelse av vita druvor, grapefrukt och rostad ek.

– Jag har alltid beundrat hur Philipponnat producerar sin champagne och det är en samarbetspartner som delar våra värderingar vad gäller hantverk och kvalitet. Jag kommer att skåla in 2018 med Moment Prestige i mitt glas, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

Enligt champagnehuset Philipponnats traditioner har vin från de finaste druvorna, huvudsakligen från Premier Cru- och Grand Cru-vingårdar, mognat på ekfaten. Whiskyn i sin tur är fatlagrad i Bodås Gruva.

– Efter att vår champagne har buteljerats är vi glada över att dessa har hittat ett nytt hem för att mogna en sådan elegant och smakrik whisky”, säger CEO Charles Philipponnat.

Det är dags för mig att prova, och doften är mycket stiltypisk Mackmyra, fruktig, fräsh citrusbitterhet, malt och ektoner. Jag känner inte mycket av vinlagringen, det här är mer standard Mackmyra.

Smaken börjar likadant, väldigt stiltypisk, men med mer pepprighet än vanligt, tydlig men svårdefinierad frukt. Men vänta! Plötsligt växlar den spår och blir helt vinös, en mycket sympatisk champagneton kliver in, vällagrad smak, den där karakteristiska champagne/-kombinationen. Maken till smakväxling ”mitt i” får man leta efter!

En häftig utgåva från som är betydligt mer än ett roligt namn eller fin flaska!

Gillar man älskar man nog denna.

Moment Prestige
Volym: 700 ml
Alkohol: 46,1 %
Pris: 1 199 kronor
Artikelnummer: 8288801
Lanseringsdatum: 6 december 2017
Totalt buteljerad volym: 4 111