HemDoktorns DiagnosInför Öl & whiskymässan

Inför Öl & whiskymässan

Så är det då dags även för mig att ge mig in i det här med skrivandet. ”Doktorns diagnos” är till skillnad från professorns tråkigt baserade faktakunskaper mer uppbyggt av en riktigt god smak och rent emotionella utsagor… det kommer ni förmodligen märka framöver.

Så – efter den korta presentationen hoppar vi nu rakt in i öl & whiskymässan som jag och professorn ska besöka på torsdag under pressvisningen.

Vad kan jag garantera på förhand? Whiskyn & ölen kommer bli godare och godare ju längre dagen går.

Vad kan jag inte garentera på förhand? Jag kan inte lova min flickvän att jag inte kommer hem och har köpt en fullkomligt icke-användbar whiskytunna som helst ska lagras 10 år… jag kommer förmodligen få betala för detta senare..

Men men, nu är det ju inte det vi ska fokusera på! Vad ska jag besöka på whiskymässan? Enkelt:

* Ardbeg, specialkurs kl 17.15. Ardbeg är ju bäst så enkelt är det.. det är ju bara att läsa prislappen. Unik rök, choklad i mängder som med glädje oftast mixas med lite citron och en eller två rötter man skulle kunna tro var hämtade från smålands djupaste träsk. All in all levererar alltid Ardbeg. Vad tror jag vi får smaka? Det vore ju tusan om de inte kan få ut en eller två flaskor Ardbeg Supernova (den sista de någonsin ska släppa, se whiskynyheter)… nej men ärligt – de ska ha en Ardbeg Supernova som också är den mest rökiga ardbeg någonsin skapat… mumma… Om de bara kan ge uppskov för den ”romrussin” smak som jag tycker supernovan har för mycket av (professorn har säkert något mer sofistikerat ord för det jag försöker beskriva) så skulle Supernovan kunna vara bäst någonsin. Vad mer? min gissning är Perpetuum (jubileumsutgåva, inte den bästa men ni vet det är ju ardbeg…), den 10-åriga standardreleasen kan jag tänka mig och sedan en Uigedahl eller Corryvreckan (deras bästa standardutgåva om du frågar mig).

* Box – den svenska rökiga whiskyn! (Professorn envisas med att den minsann inte e rökig utan det är toner av … bla bla.. det spelar ingen roll vad det är: rök skapar det). Här finns det risk att jag köper en tunna. De har riktigt bra deals på dem – check it out!

* Spirit of Hven – också svenskt med en av de coolaste flaskdesignerna någonsin. Bara prövat vid något enstaka tillfälle så ska bli kul att pröva igen.

* Laphroaig: Jajamensan

* Macallan: Yes sir!

* Glennfiddich: Jepp, men bara för att se renen.

Sist men inte minst: Jag ska till Allt Om Whiskys monter. Dags för facksnack:)

Så that’s it for now. På torsdag smäller det… Oj glömde jag bort? Vi ska spela in ett eller två avsnitt av vår ”Whiskypodden” på plats också så håll utkik efter det!

Vi hörs,

/ Doktorn

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Jonas Gyllenpanzar Stjerna on Avsnitt 58: På legendarisk tur till Bushmills
Dennis Jensen on Highland Park Twisted Tattoo
Elisabeth Widstrand on Vi testar The Deveron 12
David Goldsmith on Highland Park 30
David Goldsmith on Nyhet: Glenmorangie Milsean
David Goldsmith on Nyhet: Box In Flames
David Goldsmith on Dag 2 och 3 i bilder
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Bunnahabhain 39yr old
David Goldsmith on Blindprovning med Clydesdale
David Goldsmith on Avsnitt 16: Glasprovningen
David Goldsmith on Avsnitt 14: Box Whisky
Mats on Kapten Haddock
Carl Lönndahl on Vattningens förfall
Professorn on Vattningens förfall
Professorn on Professorns smaklökar
Carl Lönndahl on Kavalan Concertmaster