Whiskykonst – ett annorlunda sätt att se på whisky

0

whiskykonst-glenlivetHar du någonsin tagit en extra noggrann titt i botten av whiskyglaset dagen efter att du njutit den? Då undrar jag inte om du tittat extra djupt i glaset. Utan för att betrakta vad som finns kvar där i botten av glaset.

En som gjort det är Ernie Button, en fotograf från Phoenix Arizona. Han har specialiserat sig på sakers individuella natur och kvaliteter, ofta sådana som är förbisedda eller tas för givet. För oss whiskyälskare så är det hans projekt Vanishing Spirits som väcker intresse.

Whiskykonst - MacallanAllt började en dag då han skulle sätta in ett whiskyglas i diskmaskinen. Då lade han märke till den tunna film av whiskyrester som var fasttorkad i botten. Ernie beskriver det som whiskyns motsvarighet till snöflingor, varje gång torkar så skapar det nya unika mönster. Glaset, whiskyn och miljön bidrar alla till att det varje gång blir ett nytt mönster att fotografera. Många av hans bilder ser ut som att de skulle kunna komma från NASA. Det är de olika ljussättningsteknikerna tillsammans med makrolinser som ger de ofta rymdlika motiven sin speciella karaktär.

Om ni vill se mer av Ernies bilder så ta en titt på hans Instagram eller hans egen hemsida.

 

Whiskykonst - Glenfiddich Whiskykonst - Glenlivet2