HemSpejaren spejarSpejaren spejar inför Stockholm Beer and Whisky festival 2016

Spejaren spejar inför Stockholm Beer and Whisky festival 2016

Stockholm beer and whisky festival 2016Det här blir fjärde gången jag kommer stiga in på mässgolvet för Stockholmsmässan och det känns nästan som ett andra hem. Om någon av er undrar hur i hela fridens namn det endast är fjärde gången för mig som försöker skriva om whisky så kan jag lugna er; jag är utomsocknes och det har helt enkelt inte varit praktiskt innan.

För att blicka framåt så är man ofta hjälpt av att slänga en blick i backspegeln för att inte hamna på villospår. Stockholm Beer and Whisky Festival är för mig en plats där alla kan mötas. Noviser som experter kommer känna sig hemma, hitta nyheter och förhoppningsvis också lära sig ett och annat. Oavsett om jag pratat med representanter från de största eller mött någon som precis startat så har det alltid varit underhållande. Om det finns något som är gemensamt i branschen så är det att alla är trevliga och gärna bjuder ett intressant samtal.

Med detta i minnet så är det med spänd förväntan jag ser fram emot torsdag och den kan inte komma snart nog. Vi har redan scoutat utställarna och för att staka ut det vi tror kan bli extra roligt för att bjuda er på något extra och de bästa nyheterna. Utan att skvallra för mycket så tror jag vi kommer inspirera i alla fall några av er att följa vår väg genom mässhallarna.

Utanför nyheter så kommer jag återbesöka lite mer av destilleriernas core range då det varit allt för länge sedan sist vi sågs. Det är lätt att glömma bort hur mycket bra whisky det finns i standardutgåvor och nu är tillfället för mig att återupptäcka de.

Till sist; blir det extra speciellt nu när mässan firar 25 år eller kommer Professorn få sina värsta farhågor besannade? Det vet vi först på torsdag så till dess, sláinte.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Jonas Gyllenpanzar Stjerna on Avsnitt 58: På legendarisk tur till Bushmills
Dennis Jensen on Highland Park Twisted Tattoo
Elisabeth Widstrand on Vi testar The Deveron 12
David Goldsmith on Highland Park 30
David Goldsmith on Nyhet: Glenmorangie Milsean
David Goldsmith on Nyhet: Box In Flames
David Goldsmith on Dag 2 och 3 i bilder
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Bunnahabhain 39yr old
David Goldsmith on Blindprovning med Clydesdale
David Goldsmith on Avsnitt 16: Glasprovningen
David Goldsmith on Avsnitt 14: Box Whisky
Mats on Kapten Haddock
Carl Lönndahl on Vattningens förfall
Professorn on Vattningens förfall
Professorn on Professorns smaklökar
Carl Lönndahl on Kavalan Concertmaster