HemProfessorn spekulerarProfessorn spekulerar inför Stockholm Beer and Whisky Festival 2016

Professorn spekulerar inför Stockholm Beer and Whisky Festival 2016

Dagen W kommer närmare och då pratar vi såklart om första dagen av den 25:e upplagan av Stockholm Beer and Whisky Festival 2016!

Jag tenderar till att alltid ha lite för höga förväntningar på sådana här tillställningar (i mitt huvud blir de lite viktigare och större än G8-konferenser och Oscarsgalor) så det är lite självterapi att faktiskt skriva av sig lite innan. Förväntanshantering av mig själv så att säga.

En bra början är ju att scouta festivalens hemsida för att gotta ned sig i alla fantastiska utställare som man ju kommer träffa. Särskilt ett sådant här jubileumsår kan det ju inte vara NÅGON som fattas. Men döm om min förvåning när jag faktiskt varken kan hitta Philipson & Söderberg, Altia eller ens Smögen och var är egentligen Granqvist och Svenska Eldvatten? Jag ser mina provnings och reportage-planer gå upp i rök, tills jag lugnas av den trygga närvaron av Glenmorangie, Glenlivet, Bacardi, Mackmyra, Box med flera, och inser att det nog kommer finnas utställare så att det räcker.

Men tanken gnager lite, varför saknas plötsligt flera ”stammisar” på mässan? Kan det ha att göra med att man breddat mässan ut mot vin och annan sprit också? Har de tröttnat på att sälja whisky? Är publiken för full? Vad kan det vara som skrämt bort dem från detta fantastiska jubileumsår? Personligen hoppas jag att det är en engångsföreteelse, och att de helt enkelt valt att hoppa över ett år för att återkomma med nya krafter nästa.

Efter denna inledande scoutning inser jag ju att även denna världens kanske största mässa i sitt slag inte ska behöva bära hela whiskyvärlden på sina axlar och att mina förväntningar kanske skall tonas ned något från skyhög nivå.

Men jag vet ju att på torsdag så kommer jag ju stå där tillsammans med Symposion och ivrigt argumentera om Nikka Coffey Malt eller Nikka Coffey Grain är bäst, för att senare korrigera uttalet på flertalet whiskydestillerier i ett inslag hos Cask Sweden, kanske pausa med en odestillerad malt i valfritt bås för att sedan upptäcka den för mig helt okända Inchmurrin hos Loch Lomond-importören Stellan Kramer. Det hela slutar antagligen med något lika knasigt som när jag förra året rökte Haar i Ardbegs monter.

När allt koimg_0976mmer omkring så kommer detta år bli mycket speciellt, Stockholm Beer and Whisky Festival 2016 kommer leverera och det kommer bli årets roligaste händelse att rapportera live från WhiskyABC. Jag kommer få träffa nästan alla mina vänner bland utställarna, men framförallt: Jag kommer få träffa många av ER!

Vi ses till helgen!

/Professorn

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Jonas Gyllenpanzar Stjerna on Avsnitt 58: På legendarisk tur till Bushmills
Dennis Jensen on Highland Park Twisted Tattoo
Elisabeth Widstrand on Vi testar The Deveron 12
David Goldsmith on Highland Park 30
David Goldsmith on Nyhet: Glenmorangie Milsean
David Goldsmith on Nyhet: Box In Flames
David Goldsmith on Dag 2 och 3 i bilder
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Bunnahabhain 39yr old
David Goldsmith on Blindprovning med Clydesdale
David Goldsmith on Avsnitt 16: Glasprovningen
David Goldsmith on Avsnitt 14: Box Whisky
Mats on Kapten Haddock
Carl Lönndahl on Vattningens förfall
Professorn on Vattningens förfall
Professorn on Professorns smaklökar
Carl Lönndahl on Kavalan Concertmaster