Att matcha cigarrer mot Whisky & Rom: din checklista

0

Vi tar ett stopp hos House of Scandinavian Unique Beverages som har både Whisky, och Cigarrer. Diskussionen uppstår: hur matchar man en cigarr mot eller rom? Här kommer checklistan:

  1. Det är väldigt små saker som påverkar om de passar eller ej. Gör inte misstaget att matcha något kraftigt. Matchar man två kraftiga bestar mot varandra finns stor risk att det inte fungerar.
  2.  Välj vad som är viktigast – är det cigarren eller drycken? Välj till det ett väl fungerande komplement. Om det är milt du föredrar, ta något som kompletterar från motsatsen, kanske en mjuk cigarr mot en kraftig whisky?
  3. Leta efter sötma i drycken, ta gärna något med mer sötma än vad du vanligtvis gör/gillar. Cigarrer vill ha sötma – de gifter sig bra tillsammans!

Är det till cognac, eller som cigarrer passar bäst? Det är såklart helt upp till den personliga smaken. Rom som har ett gått rykte om sig att gifta sig bra med har kanske en fördel av den sötman som kommer ur vätskan och såklart att de kommer från samma område.