Nyhet: Glenmorangie Bacalta – ”Madeiratrenden” fortsätter!

0

Även om ”Madeiratrenden” kanske inte är en vedertagen trend så kan man nog påstå att om den finns så är det till stor del tack vare Craigellachies single cask från förra året (läs mer om den här) som whiskysverige nu talar om Madeira i högre utsträckning. Det är kul att destillerierna vågar sig på annan lagring skiljt från exempelvis PX och Oloroso som har varit dominanterna senaste åren.

fortsätter nu sin serie ”Private edition” och lanserar snart den 8:e utgåvan som kommer ha just en Madeira finish. Glenmorangie Bacalta blir namnet och planerad release i är den 17:e mars – priset? 919 kr.

Både jag och var kritiska till ”Milsean” som är den senaste releasen i serien och tyckte den var alldeles för intetsägande. Professorn är även blandad i sina känslor inför denna release eftersom det enbart är en finish vilket alltid är svårt att värdera kvalitet på. Jag själv håller med om att man inte får blanda ihop denna release med något som haft flera år på Madeira men jag håller mina förhoppningar höga som det -fan jag är!