Mackmyra lanserar rosa whisky!

0

Moment Körsbär är en rosa som fått sin färg från finishlagring på som mättats med sött körsbärsvin. Moment Körsbär finns tillgänglig i en mycket begränsad upplaga och lanseras på den 7 september.

Våren 2016 lanserade Blomstertid, en som delvis slutlagrats på som mättats med körsbärsvin. Blomstertid belönades med inte mindre än fyra prestigefulla medaljer varav två guld, och var en mycket uppskattad whisky som snabbt sålde slut. Nu är det dags för en ny favorit, Moment Körsbär.

Moment Körsbär är en svensk single malt som lagrats på som mättats med sött körsbärsvin. Resultatet är en finstämd smakkombination av söta körsbär, vanilj, frukt och kryddig ek. Doften av bär och frukt har mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig.

– Moment Körsbär har i över åtta år, till största delen, lagrats på som mättats med ett sött körsbärsvin, vilket har gett whiskyn en tydlig rosa ton och karaktär. Moment Körsbär är en mer komplex och mycket smakrik variant av vår mycket uppskattade säsongswhisky Blomstertid, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

Moment Körsbär har en mörk rosa ton som även återspeglas i förpackningen. Whiskyn kommer till sin fulla rätt under svala höstkvällar.

Moment Körsbär
Volym: 700 ml
Alkohol: 47 %
Pris: 1 198 kronor
Artikelnummer: 40413-01
Lanseringsdatum: 2017-09-07
Totalt buteljerad volym: 2 400 flaskor