Ardbeg Grooves – årets utgåva för Ardbeg Day

0

Day har passerat och med den lanseringen av Ardbeg Grooves, den senaste i raden av specialutgåvor dagen till ära.

Med tanke på förhandssnacket och förutgåvan av denna är förväntningarna ganska höga. Kan detta vara en av de bästa specialutgåvorna hittills?

Som vanligt har en del storytelling kring drycken, vissa kanske tycker det är töntigt, jag tycker att det är lite kul att man skapar en inramning till whiskyn. Denna gång är tanken att hylla 60-talets Ardbeg, och inspirationen kommer från den alternativa livsstil och oortodoxa andan från epoken (sa någon hippies?).

Doften avslöjar direkt att det här inte är någon duvunge, det här är något med karaktär och kraft! Jag kommer direkt att förnimma en mineralton och en träton jag inte känner igen… jo sandelträ, mer vanligt från parfymer. Vanilj, kanel och lönnsirap kommer också.

Men smaken, det här är riktigt bra, chili och fattoner, orientaliska kryddor, en tydlig men angenäm bitterhet i eftersmaken. Grillrök och även här en mineralton. Vilken attityd! Den här tar ut svängarna ordentligt och det gillar jag. Jag kan inte påminna mig om att jag provat en så här kaxig sedan Rollercoaster, men den här är såklart mycket mer mogen.

Tyvärr lär den här vara slutsåld när du läser detta, men håll utkik i välsorterade barer, eller varför inte i utlandet så kan du få chansen att prova den, det är den väl värd!