HemDoktorns DiagnosDoktorns diagnos inför Stockholm Beer and Whisky festival 2016

Doktorns diagnos inför Stockholm Beer and Whisky festival 2016

sbwf_logo_liten

Jaha då var det dags för årets största mässa igen – Stockholm Beer and Whisky festival som i år firar hela 25 år. Förväntningarna är såklart många men en sak är säker för er som ska dit: se till att göra detta till en mässa där ni provar mindre cl av varje sort men däremot provar så mycket som möjligt. Det är nämligen det som är det fina med en sådan här mässa: du får chansen att prova massa nya sorter du kanske inte trodde du gillade. Man går ju inte direkt och köper en whisky på ren smakspekulation. Så LOVA nu dig själv följande: ”jag ska inte pröva sådant jag redan äger, sådant jag vanligtvis köper på krogen eller den regionen där jag helst skulle vilja bada i whiskyvatten”. Våga istället pröva nytt.

Mässan har ibland fått kritik för att fokuset mer är en fest än en mässa, att Whiskyn hamnar på andra plats och att besökarna är ”alldeles” för okuniga. Även om jag kan förstå att vissa av mina kollegor tycker så och att livet vore optimalt om alla var djupt whiskykunniga så är det en sak som är viktig att komma ihåg: om vi inte ser till att fler personer blir intresserade av whisky kommer ju tillslut whiskyfamiljen att minska. Det är faktiskt vårt uppdrag att se till att vi sprider världens godaste dryck vidare även till novisa. Där har Stockholm Beer and Whisky festival sin viktigaste plats och sen drar den ju mest publik också.

Till min personliga förväntan då: det ska bli riktigt kul att livebevaka i år. I samband med mässan kommer vi börja göra marknadsföring gällande vår nya sida och lansera vår nya kanal ”Whiskyplay”. Jag kommer följa råden jag gav ovan: Inte pröva det jag redan känner. Mitt fokus kommer bli whisky från Highlands denna gång och jag hoppas finna inspiration till vad som ska köpas till hyllan härnäst.

Tips: Under bägge lördagarna kommer vi köra tävlingar tillsammans med olika destillerier. Missa inte det.

Ses på mässan!

/Doktorn

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Jonas Gyllenpanzar Stjerna on Avsnitt 58: På legendarisk tur till Bushmills
Dennis Jensen on Highland Park Twisted Tattoo
Elisabeth Widstrand on Vi testar The Deveron 12
David Goldsmith on Highland Park 30
David Goldsmith on Nyhet: Glenmorangie Milsean
David Goldsmith on Nyhet: Box In Flames
David Goldsmith on Dag 2 och 3 i bilder
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Bunnahabhain 39yr old
David Goldsmith on Blindprovning med Clydesdale
David Goldsmith on Avsnitt 16: Glasprovningen
David Goldsmith on Avsnitt 14: Box Whisky
Mats on Kapten Haddock
Carl Lönndahl on Vattningens förfall
Professorn on Vattningens förfall
Professorn on Professorns smaklökar
Carl Lönndahl on Kavalan Concertmaster