HemSpejaren spejarUppsala Beer and Whisky 2016

Uppsala Beer and Whisky 2016

För andra gången så gick Uppsala Beer- & Whisky festival av stapeln och WhiskyABC var där och tog tempen. Överlag så var det en väldigt trevlig mässa som vi tror har potential att fortsätta i många år. Ett stort plus för Uppsalamässan är att de valt att hålla ihop all whisky i en enda mässhall. Detta gav oss whiskyintresserade lite mera lugn då vi inte behövde trängas bland den törstigare publiken i ölhallen. Det ska dock sägas att vi var där under fredag dag så det kan hända att lördagen lockar större folkmassor.

Även om ölbryggerier stod för majoriteten av utställarna så fanns det ett riktigt trevligt whiskyutbud att botanisera bland. Vi hann med att prova riktigt intressanta flaskor varav några ännu inte hunnit ut på hyllorna i butik. Idag skriver jag bara om två av de men ni kommer kunna njuta av fler i ett kommande avsnitt av Whiskypodden. Kanske kommer några fler blogginlägg från mässan också. Bland annat så hade både Granqvist och Symposion med sig imponerande flaskor som vi inte kunde motstå att prova.

WP_20160226_13_19_49_Raw_LIEtt av de roligare smakproven var Smögens kommande release; en single cask som lagrats på Bordeauxfat. Detta var första gången jag provat en whisky lagrat i ett sådant fat . Detta gav den en väldigt trevlig karaktär och rödvinet gick att hitta i både doft och smak, dessutom är det cask strenght så det är rejält tryck i den. Den kommer den 10:e mars som webblansering på systembolaget.se. Priset är satt till 993:- och 300 flaskor kommer finnas tillgängliga. Det är som mycket av limiterad svensk whisky, dyra droppar. Men gillar man svensk whisky är det läge att slå till då den var riktigt bra.

Clydesdale fyller tio i år och vi fick chansen att sitta ned med Thomas Sundblom som är en WP_20160226_14_55_32_Rich_LI (2)av grundarna. Bland annat så presenterade han en riktigt spännande samling, nämligen de fyra buteljeringar de tagit fram för jubiléet. En som stack ut var Black Snake – First venom, en robust whisky som fått sin finnish i PX-sherryfat.  Även denna är cask strenght och otroligt trevlig. Styrkan sitter där den ska och gifter sig med en härlig kryddighet och sherryfinnish. Release är 18:e mars och 300 flaskor har Systembolaget köpt in. Priset tycker jag är riktigt överkomligt, 690:- får man betala för 70cl.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Jonas Gyllenpanzar Stjerna on Avsnitt 58: På legendarisk tur till Bushmills
Dennis Jensen on Highland Park Twisted Tattoo
Elisabeth Widstrand on Vi testar The Deveron 12
David Goldsmith on Highland Park 30
David Goldsmith on Nyhet: Glenmorangie Milsean
David Goldsmith on Nyhet: Box In Flames
David Goldsmith on Dag 2 och 3 i bilder
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Bunnahabhain 39yr old
David Goldsmith on Blindprovning med Clydesdale
David Goldsmith on Avsnitt 16: Glasprovningen
David Goldsmith on Avsnitt 14: Box Whisky
Mats on Kapten Haddock
Carl Lönndahl on Vattningens förfall
Professorn on Vattningens förfall
Professorn on Professorns smaklökar
Carl Lönndahl on Kavalan Concertmaster