Vad sades då på pressträffen?

0

Det mesta kom att handla om öl men det fanns några intressanta stycken för oss som gillar whisky.

SBWF utser mässans bästa whiskys

Dryga 200 whiskys har provats under cirka två veckors tid uppdelat på femton kategorier.
Tävlingen är alltså redan avgjord och vi har fått veta att det är två kategorier som verkligen tagit ett rejält kliv uppåt i kvalitet.

Men vi får hålla oss till tåls till nästa torsdag 6/10. Runt klockan 19 så presenteras vinnarna på stora scenen och på mässans hemsida.

Box lanserar med ”japansk” ek

Nu under mässan så är det säljpremiär för Box i Mizunaraek, eller Quercus Mongolia om man gillar latin. Denna ek är speciell inom whiskyvärlden av flera anledningar och nästan mytomspunnen. Den ger en speciell karaktär men den är även ökänd bland destillerier för att läcka en hel del. Eken som Box använder kommer från Kina men är av samma fina slag som den som växer i Japan. Faten är av Box klassiska ankarstorlek och besök deras monter eller hemsida för att veta mer.

Box hade även några andra som är på gång. Bland annat en single cask i samarbete med Anders Fridén , sångaren i In Flames. Den kommer på på måndag och finns på mässan nästa lördag få även Anders finns på plats hos Box.
Senare i höst så kommer Box släppa sin första i sin core range, mer om den kommer ni se snart på WhiskyABC.

Virginia representerar

Det finns två destillerier från delstaten på mässan och sex whiskeys har de med sig. De har även med sig officiella representanter från delstatsregeringen. Detta för att Virginia upplever en sorts renesans bland bryggerier och destillerier. Se till att leta upp dem om ni är nyfikna på Amerikansk whisky.

The Deveron 12  och Craigellachie Madeira Cask 1994 finns på mässan. Titta på om du av någon anledning är osäker på om det är något för dig eller inte.