HemNyheterMackmyra: Moment Karibien

Mackmyra: Moment Karibien

Mackmyra har i samarbete med den kända romproducenten Plantation Rum återigen skapat en single malt whisky, delvis slutlagrad på romfat från Barbados och Jamaica.
Resultatet, Moment Karibien, är en kryddig och fruktig whisky som för tankarna till varmare breddgrader, lanseras i begränsad upplaga idag den 28 november 2018 i Systembolagets beställningssortiment.

Nu kommer Moment Karibien, en efterlängtad uppföljare till säsongswhiskyn Mackmyra Vinterdröm, som lanserades hösten 2016. Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio och Plantations Rums grundare och källarmästare, Alexandre Gabriel, har återigen hittat den optimala smakkombinationen.

Den nya Momentutgåvan är en single malt whisky destillerad på Mackmyra Bruk, och lagrad i Bodås Gruva. Cirka 75 procent av utgåvan har slutlagrats på fat som använts för mognad av Plantations Barbados- och Jamaican Rum. Moment Karibien har även små delar whisky från både tidigare oloroso- och körsbärsvinsfat. Resultatet är en kryddig och fruktig whisky med varma toner av rom, vanilj och ek. De olika faten som utgör Moment Karibien är mellan åtta och tolv år.

– Det som började som ett enkelt utbyte av fat har nu blivit mycket mer, starten på en vänskap mellan Maison Ferrand och Mackmyra med utbyte av idéer, kreativitet och stimulans. ”Barrel Swap”, är ett program där vi byter fat med producenter som vi beundrar. Varje ny utgåva är ett äventyr för oss och en förening av savoir-faire i att skapa nya uttryck för vår rom. Vi är mycket stolta över vår sjuåriga Barbados Single Cask Rum, nyligen lanserad på Systembolaget, som mognat på Mackmyras finaste Momentfat, och vi är lika stolta över att Mackmyra lanserar whisky som har slutlagrats på våra fina romfat, säger Alexander Gabriel.

Moment Karibiens doft är fruktig, kryddig och smörig med nyanser av vanilj, päronkola och rostade ektoner. Smaken är kryddig och fruktig sammanflätad med varma toner av rom, oloroso och ekig vanilj. Texturen är lätt oljig. Eftersmaken är fruktig, ekig med inslag av vanilj.

Pris: 1 198 kronor
Artikelnummer: 82782-01
Alkoholhalt: 44,4 %
Volym: 700 ml
Total buteljerad volym: 4 137 flaskor

Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 28 november 2018

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Jonas Gyllenpanzar Stjerna on Avsnitt 58: På legendarisk tur till Bushmills
Dennis Jensen on Highland Park Twisted Tattoo
Elisabeth Widstrand on Vi testar The Deveron 12
David Goldsmith on Highland Park 30
David Goldsmith on Nyhet: Glenmorangie Milsean
David Goldsmith on Nyhet: Box In Flames
David Goldsmith on Dag 2 och 3 i bilder
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Nya världens juligaste whisky?
David Goldsmith on Bunnahabhain 39yr old
David Goldsmith on Blindprovning med Clydesdale
David Goldsmith on Avsnitt 16: Glasprovningen
David Goldsmith on Avsnitt 14: Box Whisky
Mats on Kapten Haddock
Carl Lönndahl on Vattningens förfall
Professorn on Vattningens förfall
Professorn on Professorns smaklökar
Carl Lönndahl on Kavalan Concertmaster