Highland Park Twisted Tattoo

2

Det är alltid spännande när Highland park släpper en ny whisky, särskilt med lite ålder. Det blir inte sämre av att man får komma och äta lunch med den danska vikingen Martin Markvardsen, global brand ambassador på Highland park.

Kebab med whiskysås serverades, och även Colin Dale var på plats, den kanadensiska tatueraren med nordiska rötter som ligger bakom designen av den här utgåvan.

Releasen är planerad till slutet av april på Systembolaget.

Det som är speciellt med Twisted Tattoo är att den delvis är lagrad på Riojafat.

I doften är den söt och inte lika vinös som man skulle kunna tro. Inte lika tydlig ljunghonung och maltstil som i de traditionella utgåvorna. Väldigt sympatisk och trevlig.

Smaken kommer med ordentlig kick, oljig och fin, med typiska HP-toner, tankarna går direkt till storebror 18-åringen med en fin komplexitet. Det som slår mig är att den trots sina 46.7% känns väldigt stark och kraftfull, midgårdsormen Jörmungandr som slingrar sig runt flaskan känns väldigt motiverad…

Riojalagringen känns igen som en knorr i mitten av smaken, för att sedan övergå i en pepprig, nästan örtig svans med genomgående mycket vanilj.

En mycket trevlig bekantskap, till ett inte orimligt pris!

Pris: 899:-

Släpps: 2019-04-26 i utvalda butiker och webb.

Antal flaskor till Sverige: 900st

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here