Doktorn summerar mässan

0

Så var öl & whiskymässan (eller Stockholm beer and festival som den ju heter…) över för denna gång. Tänkte samla några höjdpunkter därifrån och helt enkelt göra min tidiga höstdiagnos.

och åter

Såg att professorn också skrivit om Kavalan men jag kan helt enkelt inte låta bli – Kavalan Solist Cask Strength är bland det bästa jag druckit… och den är precis som det ska vara med en Cask Strength: du lägger ner ett förbannat bra whiskyrecept i en mindre tunna och vips så har du fått en råare, kaxigare och häftigare whisky än om du lagrat den på vanligt fat… Solist Cask Strength släpptes i förra veckan på systemet för 1200 kr styck och det finns fortfarande några stycken kvar. Jag har själv köpt en flaska som en överraskning till min flickvän. Tror detta kan bli en ny favorit.

– i nordisk framkant?

Braunstein är en dansk whiskyutmanare, på allvar! Enligt min diagnos är det just nu dem och Box som är i kamp om Nordens bästa whisky… och jag har svårt att just nu avgöra vinnaren. Danica Peated fick bronsmedalj i kategorin bästa världswhisky, men frågar du mig är det Cask Strength E7 eller Library Collection 15:2 som sticker ut. Lyssna på nästa avsnitt av så kommer du få höra med om Braunstein… med en liten överraskning…

cask strength – ett givet julköp

Min sista diagnos och tanke för dagen går till Big Peat Cask Strength som släpps i November (precis som varje år inför jul). I år kan jag utan tvekan säga att det är den bästa Vatted Malt som finns. vet vad de gör.

 

/